جن‌ها به چه شکل‌هایی ظاهر می‌شوند؟ | گربه سیاه‌ها جن هستند؟!

روایات اسلامی متعددی وجود دارد که امکان این موضوع را تصدیق می‌کند ولی به این معنی نیست که برخی حیوانات واقعا جن باشند بلکه جن می‌تواند خود را موقتا به هر شکلی در بیاورد منتها شکل برخی از حیوانات خاص را بیشتر از بقیه تلقید می‌کنند و با چشم انسان دیده می‌شوند.
جن‌ها به چه شکل‌هایی ظاهر می‌شوند؟ | گربه سیاه‌ها جن هستند؟!
کد خبر : ۷۳۱۷۱

روایات اسلامی متعددی وجود دارد که امکان این موضوع را تصدیق می‌کند ولی به این معنی نیست که برخی حیوانات واقعا جن باشند
شکی نیست که جن‌ها به دلیل ماهیت کالبد لطیفی که دارند می‌توانند به هر شکلی در بیایند به جز شکل پیامبران و معصومین و شاید اولیای خدا. خود جن موجودی ملموس و کاملا فیزیکی نیست که با چشم دیده شود مگر اینکه خود را به شکل موجودات فیزیکی که معمولا برای ما آشنا هستند در بیاورند مانند سگ و گربه. ولی نمی‌توان این طور گفت که گربه سیاه همان جن است، چون ذات آفرینش آنها متفاوت است. گربه سیاه هم حیوانی است مانند حیوانات دیگر ولی جن موجودی لطیف و خلق شده از آتش بوده و مانند انسان دارای تکلیف الهی است و اگر هم به شکل گربه سیاه در بیاید فقط به طور موقتی شکل و شمایل ظاهری آن را تقلید می‌کند.

آیا جن‌ها می‌توانند به شکل حیوانات در بیایند؟

روایات اسلامی متعددی وجود دارد که امکان این موضوع را تصدیق می‌کند ولی به این معنی نیست که برخی حیوانات واقعا جن باشند بلکه جن می‌تواند خود را موقتا به هر شکلی در بیاورد منتها شکل برخی از حیوانات خاص را بیشتر از بقیه تلقید می‌کنند و با چشم انسان دیده می‌شوند.

پیامبر اکرم (ص) فرموده اند که جن سه نوع است. گروهی از آنها دارای بال و پر بوده و در هوا پرواز می‌کنند مانند ابر و باد. شکل‌های متعددی داشته و می‌توانند کوچک و بزرگ شوند. گروه دیگر به شکل حیوانات در می‌آیند. حیواناتی همچون عقرب، مار، سگ و گربه و … گروه سوم هم ترجیحا در مکان‌های خلوت و امن زندگی کرده و می‌توانند در مجالس شرکت کنند (منبع: مجلسی، محمد باقر، بحارالأنوار، بیروت، موسسه الوفاء، ج۶۰، ص۱۱۴)


مشابه این حدیث نیز به نقل از پیامبر اکرم (ص) وجود دارد که می‌فرمایند: جن‌ها به پنج دسته هستند. یک گروه مانند باد در هوا می‌باشند. گروه دیگر، مارها، گروه سوم همچون عقرب‌ها و چهارمی مانند حشرات هستند. گروه پنجم نیز همانند انسان‌ها هستند.


از آنجا که امکان دیدن جن‌ها فقط مختص پیامبران و معصومین و افراد عادی هم می‌توانند آنها را مشاهده کنند (منبع: کلینى، محمد بن یعقوب، أصول الکافی، ترجمه و شرح، کمره اى، محمد باقر، ج ۴، ص ۷۵۴، ج ۲، ص ۶۸۷، ‏ اسوه، قم، چاپ سوم، ۱۳۷۵ ش.)


بنابراین هر کسی در شرایط خاص روحی و یا در شرایطی که خود جن به شکل مادی ظاهر شود می‌تواند آنها را ببیند. پس بعید نیست برخی از انسان‌ها و حشرات و مار‌هایی که می‌بینیم از جن‌ها باشند ولی قطعا همه این حیوانات جن نییستند. همان طور که همه انسان‌هایی که می‌بینیم هم جن نیستند.

امام صادق (ع) فرمودند که سگ‌های سیاه یک رنگ از جن‌ها می‌باشند (منبع: کلینی، محمد بن یعقوب، کافی، محقق، غفاری، علی اکبر، آخوندی، محمد، ج ۱، ص ۳۲۲، تهران، دار الکتب الإسلامیه، چاپ چهارم، ۱۴۰۷ق.)

معنی این روایت این نیست که همه سگ‌های سیاه، جن باشند بلکه برخی از آنها ممکن است تمثیلی از جن باشند. البته تفسیر دیگری از این روایت هم شده و گفته می‌شود که شاید، چون سگ سیاه یک رنگ را نمی‌توان به راحتی در تاریکی شب مشاهده کرد از همین رو درست مثل جن، مخفی و ناپیدا است.


در بخشی از روایت دیگری آمده است که امام حسن و امام حسین (ع) در جایی خارج از خانه گم شده بودند و همان جا خوابیده بودند. پیامبر اکرم (ص) به دنبال آنها رفت و دید که یک مار در کنار آنها است که دارای مویی مانند نی و دوپر است و آنها را بر این دو امام روپوش کرده است.

مار با آمدن پیامبر اکرم (ص) خود را کنار کشید و گفت گواهی می‌دهم این دو فرزندان تو هستند و من آنها را محافظت کرده ام تا سالم به تو تحویل دهم. پیامبر (ص) از مار پرسید که تو چه کسی هستی؟ مار گفت من فرستاده از نوع جن هستم از جنیان نصیبین. چون یک آیه از قرآن را از یاد برده بودیم مرا نزد شما فرستادند تا آن را یاد بگیرم (منبع: ابن بابویه، محمد بن على، الأمالی (للصدوق)، ص ۴۴۴ – ۴۴۵، کتابچی، تهران، چاپ ششم، ۱۳۷۶ ش.)

در روایت دیگر است که وقتی سعد اسکاف به خدمت امام باقر (ع) رسید ناگهان دید که شتر‌هایی با جهاز در جلوی در خانه صف بسته اند. سپس آواز‌ها بلند شد و مردانی دارای عمامه از خانه بیرون رفتند. وقتی سعد اسکاف به خدمت امام رسید گفت من دیدم مردمانی عمامه به سر از منزل شما بیرون می‌آیند. آنها چه کسانی بودند؟ امام هم فرمودند که آنها برادران جنی شما بودند که به نزد ما آمده و علوم دینی و حلال و حرام دین را سوال می‌کنند (منبع: الکافی، ج ۱، ص ۳۹۴-۳۹۵، دارالکتب الإسلامیه، تهران‏، چاپ چهارم، ۱۴۰۷ ق.)

منبع: صدآنلاین

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان را با نصب اپیلکیشن خبرخوان گردون به سهولت دنبال کنید.
مجله زندگی
ارسال نظر